Results 1 to 5 of 5

Thread: MSD 6AL Continuity between Red / Black wire

  1. #1
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    3

    Default MSD 6AL Continuity between Red / Black wire

    I have an MSD 6AL that I've triple checked for wiring. I have good spark and it runs ok until things warm up. Then there is a slow degrade until the engine quits. Once things cool off the cycle starts over.

    I noticed when I start the engine, the stereo would stop playing. So I hooked up my meter to the battery. When the engine is not running I've got 12.4v or so. Once I start the engine, I get an erratic reading (18V up and down). Initially I thought it might be a bad ground. I checked all wires, cleaned terminals ... no change. Then I noticed I could touch ground anywhere with just one lead from my meter and get the same erratic reading. So I thought maybe something was shorted. I eliminating things from the system until I was down to almost nothing but the MSD. I disconnected the unit and hooked my ohm meter to the Red/Black battery leads. The meter goes straight to 0.

    Is there supposed to be continuity between those wires?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    919

    Default

    I think you should be looking at a bad alternator, overcharging at 18 volts.
    The MSD and the stereo are both dropping out from high volts.
    Gary
    Regards

    Gary

  3. #3
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Gaz64 View Post
    I think you should be looking at a bad alternator, overcharging at 18 volts.
    The MSD and the stereo are both dropping out from high volts.
    Gary

    I thought that at first. It's a points system with a stator, so I disconnected anything else that might send a charge back to the system.

    My main question is the black/red continuity. Somehow it doesn't sound right. I tried it again yesterday. It ran for about 5min then stopped. I tried the white wire test and there was no spark. Waited a while and tried again. Spark was very strong.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    3

    Default

    Thought I would attach a photo to clarify what I am seeing. Does anyone know if this is normal?

    Hope this works!

    MSD.jpg

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    919

    Default

    Your meter is on the 2 Megohm scale, so not accurate at all.

    Drop the scaling down towards 200 ohms until you see something on the meter.

    That is certainly not "continuity" as you say.

    Gary
    Regards

    Gary

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •